Mijn ervaringen en perspectief na jaren ervaring als kraanmachinist maken dat ik graag kijk naar opties om producten sneller en veiliger te laten functioneren. In de bouwwereld kunnen veel dingen veiliger en sneller. Hoewel er diverse factoren zijn om rekening mee te houden, staat veiligheid altijd de eerste plaats.

Zo viel mij op dat de wijze waarop kalkzandsteenelementen geopperd worden vaak onveilig is. Onder meer het aanbrengen van een beveiligingsnet op een stapel van soms wel 3 á 4 lagen losstaande stenen is een onveilige en repeterende taak, waar volgens mij een beter alternatief voor moest komen. Zo ontstond mijn wens om een klem te creëren die niet alleen veilig is, maar ook efficiënt, duurzaam en sneller: de Automatic Safety Clamp.

Mijn perfectionisme leidde tot veel nadenkwerk, improvisatie en verbeterpunten voordat ik het product op de markt wilde brengen. Met de juiste mensen om me heen wist ik de klem uiteindelijk te realiseren zoals ik deze in gedachten had, wat maakt dat ik met trots de Automatic Safety Clamp presenteer.